Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački ministar visokoga obrazovanja rekao je da je čak 80-ero ljudi otetih iz ureda njegova ministarstva još uvijek zatočeno čime opovrgava tvrdnje vlasti kako je većina oslobođena.


Ministar Abed Theyab izjavio je da je sedamdesetero od 150 talaca oslobođeno, te da su oni koji su pušteni bili 'mučeni i puno su propatili'.

Vezani članci Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu Prosvjedi zbog novih napada Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

U utorak je u napadu na ured u središtu Bagdada oteto više desetaka ljudi. Napadači, odjeveni u uniforme specijalaca ministarstva unutrašnjih poslova, stavili su im lisičine i ukrcali ih u dvadesetak kamiona.

U razgovoru za državnu televiziju Theyab, koji je zamrznuo članstvo u vladi dok se kriza ne završi, oštro je kritizirao irački sigurnosni sustav.

'Oni koji su zaduženi za sigurnost morali bi i odgovarati za
sigurnost', napao je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Theyabov glasnogovornik Basil al-Khatib rekao je u razgovoru da su oni koji su oslobođeni nakon otmice tvrdili da su 'neki taoci mučeni i ubijeni'.