Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

ubijeno 19 djece i 2 učitelja

Oglasio se djed ubijenog napadača iz Teksasa: "Nisam znao da ima oružje. Da sam znao, prijavio bih to. Bio je vrlo tih, nije puno pričao..."

Pucnjava u osnovnoj školi u Teksasu - 6
Pucnjava u osnovnoj školi u Teksasu - 6 Foto: ALLISON DINNER
Salvador Ramos ubio je 19 djece i dvoje učitelja. Naposljetku je i on sam ubijen, a presudio u je agent elitne taktične jedinice BORTAC (Border Patrol Tactical Unit). Sada se oglasio i djed napadača.

Djed napadača Ronaldo Reyes otkrio je da obitelj nije znala da je Salvador Ramos prošlog tjedna legalno kupio dva AR-15, te ga je opisao kao tihog tinejdžera koji je većinu vremena provodio sam u svojoj sobi.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Ilustracija Napadač u bijegu VIDEO Horor u Teksasu: Petero mrtvih u pucnjavi, najmlađa žrtva osmogodišnji dječak

Ramosa je policija je ubila nakon što je on ubio 19 učenika četvrtog razreda i dvoje učitelja u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu. Motiv zločina ostaje nejasan. Prvo je kod kuće pucao u glavu svojoj baki, a zatim joj je ukrao auto i odvezao se u školu.

Ramos je 16. svibnja napunio 18 godina i brzo je kupio dva AR-15 i više od 300 komada streljiva. Jedan od njih kupljen je u trgovini Oasis Outback u Uvaldeu, 10 minuta vožnje od njegove kuće.

U srijedu ujutro, njezin suprug Rolando Reyes, 74, rekao je za ABC News da nitko od njih nije znao da je njihov unuk tada kupio oružje.

Pročitajte i ovo Potreseni članovi obitelji pred školom u Teksasu MASAKR U TEKSASU VELIKA GALERIJA Potresne scene: Uplakani roditelji ispred škole u kojoj je ubijeno 19 djece

"Nisam znao da ima oružje. Da sam znao, prijavio bih to", rekao je Rolando, koji je ranije osuđivan za kazneno djelo i ne smije posjedovati vatreno oružje. Ramosova baka preživjela je usprkos tome što ju je unuk upucao u glavu i nalazi se u bolnici.

"Ponekad bih ga poveo na posao sa sobom. Ne stalno, ali ponekad. Prošle godine nije išao u školu. Nije diplomirao. Pokušali biste mu reći, ali djeca danas misle da znaju sve. Bio je vrlo tih, nije puno pričao", reko je djed.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Teksasu Masakr u školi Poznato tko je presudio čudovišnom ubojici iz Teksasa: Član je elitne jedinice, u pucnjavi je i sam ozlijeđen

Tinejdžer nije živio s majkom jer su imali problema, dodao je djed.

U utorak je izašao iz kuće kada je unuk krenuo pucati. Nazvao ga je susjed da mu kaže da mu je žena upucana, ali dok se vratio kući, Ramos je pobjegao bakinim automobilom.

Sve o pucnjavi pročitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene