Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senat odlučio

Odbačen Obamin plan za poticanje zapošljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat odbacio je paket mjera predsjednika Baracka Obame za poticanje zapošljavanja i oživljavanje gospodarstva vrijedan 447 milijardi dolara.

Taj prijedlog zakona, koji predviđa porezne olakšice u svrhu stvaranja novih radnih mjesta, pao je u Senatu s 50 glasova protiv.

Obama je izjavio da to glasovanje nije kraj borbe za taj zakon. U svojoj izjavi nakon glasovanja Obama je optužio republikance za ometanje i rekao da će raditi s vođom demokratske većine u američkom Senatu Harryjem Reidom kako bi osigurao da se o pojedinim prijedlozima u tom paketu glasuje što je prije moguće.

'Ako ne usvoje cijeli paket, idemo s njegovim dijelovima', rekao je Obama prije glasovanja u Senatu dodajući da bi plan za zapošljavanje trebao biti osiguranje protiv recesije.

Američki predsjednik je najavio da će 19. rujna predstaviti i plan smanjenja proračunskog deficita. "Plan smanjenja proračunskog deficita pokrit će troškove predloženog zakona o zapošljavanju, a ujedno će i na duže vrijeme stabilizirati naš dug", kazao je Obama. Obamin plan zapošljavanja dolazi u trenutku kada je stopa nezaposlenosti 9,1 posto, a prisutan je i strah od mogućeg povratka recesije. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna Poticaj od 838 milijardi dolara Američki Senat prihvatio Obamin plan gospodarskih poticaja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene