Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki Senat odbacio je paket mjera predsjednika Baracka Obame za poticanje zapošljavanja i oživljavanje gospodarstva vrijedan 447 milijardi dolara.


Taj prijedlog zakona, koji predviđa porezne olakšice u svrhu stvaranja novih radnih mjesta, pao je u Senatu s 50 glasova protiv.

Obama je izjavio da to glasovanje nije kraj borbe za taj zakon. U svojoj izjavi nakon glasovanja Obama je optužio republikance za ometanje i rekao da će raditi s vođom demokratske većine u američkom Senatu Harryjem Reidom kako bi osigurao da se o pojedinim prijedlozima u tom paketu glasuje što je prije moguće.

'Ako ne usvoje cijeli paket, idemo s njegovim dijelovima', rekao je Obama prije glasovanja u Senatu dodajući da bi plan za zapošljavanje trebao biti osiguranje protiv recesije.

Američki predsjednik je najavio da će 19. rujna predstaviti i plan smanjenja proračunskog deficita. "Plan smanjenja proračunskog deficita pokrit će troškove predloženog zakona o zapošljavanju, a ujedno će i na duže vrijeme stabilizirati naš dug", kazao je Obama. Obamin plan zapošljavanja dolazi u trenutku kada je stopa nezaposlenosti 9,1 posto, a prisutan je i strah od mogućeg povratka recesije. (Hina)

Vezani članci Potrošnja u Hrvatskoj - 1 Kao da nema koronakrize: Hrvati troše nemilice, osobna potrošnja porasla za čak pet milijardi kuna Boris Vujčić, guverner HNB-a Hrvatskoj u godini epidemije predviđen najveći gospodarski rast od neovisnosti: ''Ljudi su optimistični. Bolja je i situacija na tržištu rada''