Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Sjeverna Koreja mogla bi započeti proces predaje posmrtnih ostataka vojnika iz Korejskog rata, uključujući i Amerikance, izvijestili su u utorak američki dužnosnici.


Govoreći pod uvjetom anonimnosti, dužnosnici su Reutersu izjavili su da će Sjeverna Koreja predati posmrtne ostatke UN-ovu zapovjedništvu u Južnoj Koreji, odakle će biti prebačeni u zračnu bazu Hickam na Havajima.

Vezani članci Donald Trump Američki Senat odobrio svjedoke na suđenju Trumpu, poznati i neki novi detalji Bruce Castor Opoziv Trumpa bliži se kraju, njegov branitelj proziva zbog politiziranja: "Njihov je cilj eliminirati političkog protivnika"

Jedan je dužnosnik kazao da očekuje predaju "značajnog broja" ostataka, ali je odbio iznijeti konkretan broj s obzirom na nepredvidljivost sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Mogli bi proći mjeseci ili čak godine prije nego što se ostaci identificiraju, dodali su dužnosnici.

Američki predsjednik Donald Trump sastao se s Kimom na povijesnom summitu prošlog tjedna u Singapuru. Na konferenciji za novinare nakon razgovora Trump je rekao da je Sjeverna Koreja pristala vratiti ostatke američkih vojnika. (Hina)