Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Velik broj djece

Potresni podaci: Objavljen broj ubijenih ukrajinskih civila od početka rata

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Tipovi oružja, vojne taktike i analize padaju u drugi plan kada se u kontekstu rata počne govoriti o civilnim žrtvama. Svaka je previše, a ukrajinske vlasti sada su objavile i podatke o tome koliko ih je u zemlji od početka invazije.

Ubijeno je 10.749 civila, a 15.599 ih je ranjeno u Ukrajini otkako je Rusija napala zemlju u veljači prošle godine, izvijestile su ukrajinske vlasti.

Broj poginulih uključuje 499 djece, rekao je Jurij Belousov, šef Odjela za ratne zločine Ureda glavnog tužitelja Ukrajine, u intervjuu za novinsku agenciju Interfax-Ukrajina, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Nakon poplava u Pakistanu zaredale zarazne bolesti - 1 UMRLO VIŠE OD 1600 LJUDI Kataklizma o kojoj nitko ne priča: Bebe umiru u bolnici, sirotinja skapava od zaraznih bolesti, dijelovi zemlje izgledaju kao more...

Nakon što ukrajinska okupirana područja budu oslobođena, očekuje se da će se broj ubijenih mnogostruko povećati, rekao je.

"Mislim da će samo u Mariupolju biti deseci tisuća mrtvih", rekao je Belousov.
Brojke Ureda glavnog tužitelja slične su onima međunarodnih organizacija poput Ujedinjenih naroda, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon polijetanja Tragedija u Kongu: Zrakoplov se srušio na kuće, poginule najmanje 26 osobe

7. srpnja UN je izvijestio da je potvrdio smrt više od 9000 civila, uključujući više od 500 djece, ali očekuje se da će stvarni broj biti veći.

Belousov je također rekao da je njegov tim zabilježio 98.000 ratnih zločina koje su počinile ruske snage u Ukrajini tijekom invazije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene