Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama hvali Putina za dostignuća

'Obavili ste izvanredan posao za ruski narod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama pohvalio je dostignuća ruskog premijera Vladimira Putina i tako pokušao premostiti prijepore s moćnim ruskim političarem pošto je prije posjeta Rusiji rekao da je Putin ima mentalitet iz sukoba iz Hladnoga rata.

Obama je rekao da je dvosatan sastanak s bivšim čelnikom Kremlja u njegovoj rezidenciji izvan Moskve bio dobar te da su, kako su izjavili dužnosnici, otvoreno razgovarali za doručkom. 'Svjestan sam da ste obavili izvanredan posao za ruski narod ne samo dok ste bili predsjednik nego da to činite i sada kao premijer', rekao je Obama na početku razgovora. 'Mislimo da postoji izvanredna prilika da se rusko-američki odnosi postave na mnogo snažnije osnove', dodao je.

Pročitajte i ovo Policija, sigurnost, ilustracija - 4 "To vam ide po ciklusima" Tko prijeti državnom vrhu? Šef SOA-e u Dnevniku Nove TV progovorio o prijetnjama Milanoviću Slika nije dostupna Bush i premijer Pakistana žele suzbiti terorizam

'Razgovor s premijerom bio je dobar i mislim da je njegov pristup sličan Vašem', rekao je Obama ruskom predsjedniku Medvedevu.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da je njegov prvi susret s američkim predsjednikom Barackom Obamom bio sadržajan, informativan i u duhu suradnje. Putin je novinarima rekao da je s Obamom 'raspravljao o pitanjima iz prijašnjih godina' i našao 'mnogo dodirnih točaka'.

Viši dužnosnik SAD-a novinarima je rekao, uz uvjet da ostane neimenovan, da se Obama uvjerio kako je Putin 'čovjek današnjice, s čvrstim pogledom u budućnost'. Prije puta u Rusiju Obama je rekao da Putin još ima mentalitet sukoba iz Hladnoga rata, a za mlađeg Medvedeva da razumije kako je vrijeme za nov pristup američko-ruskim odnosima.

Putin je te ocjene bio odbacio, ali je kritika u ruskim medijima bila protumačena kao pokušaj ispitivanja kremaljskog dvojca. 'Pokušaj predsjednika SAD-a da podijeli dvojac pogađa Medvedeva koliko i Putina', ocijenio je komentator Mihail Rostovski u listu Moskovski Komsomol. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene