Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski razgovor

Obama Putinu o 'zabrinutosti' zbog sirijskog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama prenio je ruskom kolegi Vladimiru Putinu 'zabrinutost' SAD-a oko kemijskog oružja u rukama sirijskog režima, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća po završetku telefonskog razgovora između dvojice čelnika.

U razgovoru "predsjednik Obama i predsjednik Putin razmotrili su stanje u Siriji te je predsjednik Obama istaknuo zabrinutost izazvanu sirijskim kemijskim oružjem", priopćila je Bijela kuća nekoliko dana nakon što je prvi put spomenuta mogućnost sirijskog pribjegavanju takvom oružju.

"Predsjednici su pristali na usku suradnju i zatražili od državnog tajnika Johna Kerryja i ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da nastave razgovarati na temu Sirije", dodala je Bijela kuća.

>>
SAD: Sirijski režim nad civilima je koristio SARIN!

Obama je iskoristio razgovor da nanovo zahvali Putinu za pomoć Moskve u istrazi o nedavnom smrtonosnom napadu u Bostonu čiji su počinitelji čečenskog podrijetla.

U priopćenju se i službeno s američke strane potvrđuju dva susreta između dvojice šefova država u nadolazećim mjesecima: G8 u lipnju i "bilateralni summit" u Rusiji u rujnu. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna U Odboru za oružane snage Obamini ljudi u Kongresu odgovaraju na pitanja o napadu na Siriju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene