Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio im da misli na njih

Obama nazvao voditelje američkih diplomatskih misija u arapskim zemljama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama tijekom vikenda je nazvao voditelje američkih diplomatskih misija u arapskim muslimanskim zemljama u kojima je prošli tjedan izbilo protuameričko nasilje, objavila je Bijela kuća.

Obama je kontaktirao voditelje misija u Libiji, Tunisu, Jemenu i Sudanu. Četiri Amerikanca, među kojima i veleposlamik Christopher Stevens, ubijeni su u napadu na konzulat u Bengaziju, izjavio je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Josh Earnest.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila"

>> Obama: SAD će se i dalje odlučno nositi s nasiljem

Obama je pozivima diplomatima želio poručiti 'da misli na njih, da mu je njihova sigurnost i dalje prioritet, da će ostati usredotočen' na to pitanje, rekao je Earnest novinarima u predsjedničkom zrakoplovu kojim je Obama išao na predizborni skup u Ohiju.

Bliski istok zahvatio je val protuameričkog nasilja u znak prosvjeda protiv amaterskog filma, snimljenog u SAD, za koji muslimani smatraju da ismijava islam. U nasilju je dosad 17 ljudi izgubilo živote.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene