Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države i dalje će se nastojati odlučno nositi s nasiljem usmjerenim prema veleposlanstvima te zemlje i prema njihovim državljanima u arapsko-muslimanskom svijetu, izjavio je američki predsjednik Barack Obama nad lijesovima četvorice Amerikanaca ubijenih u Libiji.


'Njihova žrtva nikad neće biti zaboravljena, a mi ćemo se nastojati što bolje nositi s nasiljem na američke diplomatske misije', rekao je Obama u povodu dočeka posmrtnih ostataka ubijenih američkih državljana, u zračnoj vojnoj bazi Andrews u istočnom predgrađu Washingtona.

'I dalje ćemo nastaviti činiti sve što možemo da bismo zaštitili Amerikance u stranim misijama, bez obzira znači li to pojačanje sigurnosti u našim diplomatskim misijama, nastavit ćemo surađivati sa zemljama čija je obveza zajamčiti sigurnosti, ali i odlučno kazati kako će svi oni koji napadnu Amerikance morati položiti račune za to', rekao je Obama.

>> SAD će zbog ubojstva veleposlanika približiti dva razarača libijskoj obali

Obama je održao govor u čast četvorice američkih državljana ubijenih u utorak u napadu na zgradu konzulata u Benghaziju na istoku Libije. Među njima je bio i veleposlanik SAD-a u Libiji, Christopher Stevens. Obama je među ostalim rekao kako su oni bili utjelovljenje američkih ideala, hrabrosti i nade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook