Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak da je State Department završio analizu treba li izbrisati Kubu s popisa zemalja koje sponzoriraju terorizam, ali još nije dobio preporuku o tome od svojih savjetnika.


Obama je u izjavi danoj na Jamajci, gdje boravi u kratkom posjetu, kazao da neće objaviti odluku o Kubi prije nego dobije preporuku svojih savjetnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama sletio u Havanu: 'Kako je Kuba? Stigao sam.' Slika nije dostupna Kubanci o povijesnom posjetu: 'Za nas Obama nije idiot'

Brisanje Kube s tog popisa uklonilo bi veliku prepreku obnovi diplomatskih odnosa između Washingtona i Havane nakon 50 godina.

Fidel Castro u javnosti PRVI PUT nakon 15 mjeseci

Obama nije dao do znanja što misli o tome, ali njegove ranije izjave sugeriraju da bi Kuba mogla biti izbrisana s tog popisa.

Kuba je na taj popis stavljena 1982., kada je pomagala marksističkim pobunama u Kolumbiji i drugdje. Na tom popisu su među ostalima Iran, Sudan i Sirija.

Obama nakon Jamajke putuje u Panamu na summit s latinoameričkim čelnicima uključujući kubanskog predsjednika Raula Castru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook