Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak Kongresa i javnosti

Obama donio konačnu odluku o smanjenju vojnika u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama donio je konačnu odluku o razmjerima i ritmu povlačenja američkih snaga iz Afganistana, službeno je priopćeno.

Govor koji će predsjednik o toj temi održati sutra navečer po američkom vremenu dolazi u trenutku kad je sve jači pritisak i Kongresa i američke javnosti da se završi taj skupi rat što traje već deset godina.

Očekuje se da Obama predstavi plan povratka kući tisuća vojnika, s početkom od srpnja, a i da govori o široj strategiji povlačenja preostalih trideset tisuća dodatnih snaga koje je on onamo poslao krajem 2009., rekao je jedan američki dužnosnik.

Obama balansira između želja vojnih čelnika koji traže sporo smanjenje broja vojnika i savjetnika iz Bijele kuće koji zagovaraju brže povlačenje uoči njegove nove predsjedničke kampanje 2012.

'Već nekoliko tjedana priprema tu odluku i danas ju je završio', rekao je glasnogovornik bijele kuće Jay Carney, ali nije želio odati pojedinosti Obamine odluke. (Hina)

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Obamini planovi Šalje još vojnika i najavljuje povlačenje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene