Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

19 dana do predaje vlasti

Obamina novogodišnja poruka: "Služiti kao vaš predsjednik bio mi je životni privilegij''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je u novogodišnjoj poruci, 19 dana prije predaje vlasti novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu, rekao kako mu je dužnost predsjednika bila "privilegij".

"Služiti kao vaš predsjednik bio mi je životni privilegij. Radujem se stajati uz vas kao građanin. Sretna Nova godina svima", napisao je Obama na svojem Twitteru.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednikova čestitka Predsjednik Milanović čestitao Uskrs: "Bez ljudskosti, dobrote u čovjeku i ljubavi prema drugima lako se uruše sva postignuća suvremenog društva" Slika nije dostupna od svih traži odgovornost Plenković u novogodišnjoj čestitki: "Hrvatska ima razloga za optimizam"

Obama je iskoristio svoje profile na društvenim mrežama za multimedijski sažetak postignuća njegovih gotovo osam godina na funkciji predsjednika, od reforme zdravstvenog osiguranja i istospolnih brakova, do borbe protiv klimatskih promjena i rasta energetskog sektora obnovljivih izvora energije.

"Zamijenili smo stranu naftu za čistu energiju, udvostručili smo standarde efikasnosti goriva, te smo na svjetskoj razini djelovali kako bi sačuvali jedini planet koji imamo", istaknuo je odlazeći američki predsjednik.

Obama će Trumpu dužnost šefa države predati 20. siječnja, na inauguracijskoj ceremoniji u Washingtonu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene