Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Novoizabrani predsjednik'

Obala Bjelokosti: Alassane Ouattara traži ostanak Plavih kaciga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alassane Ouattara kojeg međunarodna zajednica priznaje za novoizabranog predsjednika Obale Bjelokosti, zatražio je u nedjelju u pismu koje je poslao glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu da Plave kacige ostanu u zemlji, čemu se protivi njegov suparnik Laurent Gbagbo.

'Predsjednik Alassane Ouattara poslao je pismo Ban Ki-moonu u kojemu kaže da kao legitimni predsjednik traži ostanak snaga UNOCI-ja (Operacija UN-a u Obali Bjelokosti) i da su odluke Laurenta Gbagba ništavne i bez učinka', rekao je Patrick Achi, glasnogovornik njegove vlade.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima''

>> Obala Bjelokosti: Država u blokadi, nemiri na ulicama, UN ne odlazi

UN koji priznaje Ouattaru kao novoizabranog predsjednika odbio je zahtjev Laurenta Gbagba, kojega je Ustavno vijeće proglasilo predsjednikom, za povlačenje UNOCI-ja i upozorio ga je na 'posljedice' ako napadne mirovne snage.

Osim povlačenja 10.000 pripadnika Plavih kaciga, Gbagbo traži i povlačenje francuskih snaga Licornea (900 ljudi) koji podupiru 'plavce'. UN-ovo Vijeće sigurnosti treba se sastati u ponedjeljak kako bi raspravljalo o stanju u Obali Bjelokosti i produljenju mandata UNOCI-ja koji istječe 31. prosinca. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene