Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijelazno nacionalno vijeće (NTC) priprema se za preseljenje svog sjedišta iz Bengazija u Tripoli, koji je skoro potpuno pod kontrolom libijske oporbe, izjavio je njegov predsjednik Mustafa Muhamed Abdul Džalil, dodavši da ne zna gdje se nalazi Moamer Gadafi.


On je u izjavi za TV Al Arabiju rekao da se pripremaju letovi zrakoplova iz Bengazija za Tripoli gdje još postoje džepovi otpora. Abdul Džalil je rekao da ne zna gdje se nalazi Moamer Gadafi i opovrgao ranije objavljene informacije da se sa Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) vode pregovori o izručenju njegova sina Saifa al Islama.

Predstavnici NTC-a su ušli u Tripoli prije najnovijih borbi kako bi na najmanju moguću mjeru sveli krvoproliće, rekao je za Reuters pripadnik vijeća iz Bengazija Abdulah Gzema.

Pregovaralo se sa lokalnim tijelima vlasti kako bi prijelaz vlasti bio što lakši. Gzema kaže da vođe oporbe ne žele da se upravljanjem gradskim poslovima bave vojnici nego civili. Također ne žele da se zbog neselektivne smjene ljudi koji rade u upravi napravi vakuum kao što se dogodilo u Iraku, dodao je on. Televizija Al Džazira javila je da je libijski premijer Al Bagdadi Ali Mahmudi u međuvremenu stigao u Tunis i nalazi se u hotelu na otoku Džerbi. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna OTET PREMIJER! Slika nije dostupna Libija: Francusko veleposlanstvo napadnuto autobombom

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju