Grupa stranih novinara pet je dana bila zatočena u luksuznom hotelu Rixos u Tripoliju. Svi novinari su dobro i nisu ozlijeđeni.


Dok su se iz unutrašnjosti hotela mogli čuti rafali iz automatskog oružja, granate i projektili ispaljeni iz ručnih bacača, novinarima nitko nije govorio gdje se borbe odvijaju i jesu li im životi ugroženi ostankom u tom hotelu, piše Daily mail. Pod budnim okom i s oružjem u ruci držali su ih Gadafijevi lojalisti.

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski pobunjenici ušli u Bani Valid Slika nije dostupna Niger kaže da će glede Gadafija poštivati obveze prema sudu

Njih 35-ero nije imalo osjećaj kao da su gosti hotela u kojem noćenje košta preko 4.000 kuna, već da se nalaze u zatvoru s tolikom cijenom noćenja.

Iz hotela im Gadafijevi lojalisti naoružani automatskim puškama AK-47 nisu dali otići. 'Voljeli bismo da sve ovo završi predajom, a ne u borbi. Nadamo se da bi oni mogli jednostavno odložiti oružje kad ovdje stignu pobunjenici i da će postići nekakav dogovor s njima', rekao je prije puštanja na slobodu Tadek Markowski, producent televizijske kuće Fox.