Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđene dvije osobe

Uoči nastupa na Eurosongu, Ukrajince neugodno iznenadile vijesti: "Europo, ujedini se protiv zla zarad mira!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajinski grad Ternopil iz kojeg dolazi grupa koja je nastupila na Eurosongu zasipan je ruskim projektilima uoči nastupa njihovih predstavnika.

Nekoliko trenutaka prije nego su predstavnici Ukrajine izašli na pozornicu u Liverpoolu, grad iz kojeg dolaze, Ternopil, zasipan je ruskim projektilima.

Šef regionalne državne uprave Volodimir Truš potvrdio je da su dvije osobe ozlijeđene. Gradonačelnik Ternopila Serhij Nadal potvrdio je da su oštećena skladišta, piše BBC.

Deset minuta prije nastupa u Liverpool Areni, izvođači su objavili ovu vijest na Instagramu.

Pročitajte i ovo Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u posjetu Italiji - 2 Doputovao avionom Stigao Zelenski, očekuje ga susret s Papom: Rim je pod opsadom, u zraku helikopteri, na zgradama snajperisti

Nakon nastupa, napisali su: "Ternopil je ime našeg rodnog grada koji je Rusija bombardirala dok smo mi na eurovizijskoj pozornici pjevali o našim čeličnim srcima, nesalomljivosti i volji".

"Ovo je poruka za sve gradove Ukrajine koji su svakodnevno granatirani. Harkov, Dnjepar, Hmjelnicki, Kijev, Zaporižija, Uman, Sumi, Poltava, Vinica, Odesa, Mikolajiv, Černihiv, Herson i svi ostali. Europo, ujedini se protiv zla zarad mira!", pozvali su na društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga u tijeku Poginula dva pilota: Srušio se vojni helikopter nad Krimom, poznat i moguć uzrok nesreće

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene