Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za simbol otpora

Novi napad džihadista na turskoj granici kod Kobanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti IS-a pucali su u subotu rano ujutro u smjeru turske granice, sjeverno od Kobanija, sirijskog grada koji žestoko brane Kurdi čekajući pojačanje iz iračkog Kurdistana.

Skorašnji dolazak u Kobani tisuću sirijskih pobunjenika, što je najavila Ankara, čini se vrlo neizvjesnim, jer su sirijski kurdski čelnici potvrdili da nikakav sporazum u tom smislu nije zaključen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zračni udari u Siriji U udarima koalicije ubijeno više od 500 džihadista u Siriji Slika nije dostupna Napreduju i prema iranskoj granici Džihadisti u ofenzivi: Ponovno napadaju Kobani i sjeverni Irak

U noći s petka na subotu, žestoki sukobi nanovo su bjesnili u trećem kurdskom gradu u Siriji, na koji su džihadisti pokrenuli opću ofanzivu 16. rujna.

Kurdima stiže u pomoć 1300 vojnika Slobodne sirijske vojske?

Ušavši u sam Kobani 6. listopada, nadziru zasad polovicu grada, ali redovito pokreću nove napade kako bi pao grad simbol otpora IS-u.

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, borci te ekstremne sunitske skupine pozicionirane blizu turske granice "pucali su iz teškog topništva u pravcu" granice.

"Četiri granate pale su u pograničnu zonu", istaknuo je Opservatorij. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene