Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosada bez rezultata

Novi krug rusko-gruzijskih pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Rusije i Gruzije počeli su u Ženevi novi krug pregovora o budućnosti Abhazije i Južne Osetije nakon prošlogodišnjeg sukoba.

Zajedno s ruskim i gruzijskim dužnosnicima i izaslanicima Abhazije i Južne Osetije u pregovorima sudjeluju predstavnici Europske unije, UN-a, OESS-a i SAD-a. Razgovori se održavaju u UN-ovu uredu u Ženevi, a bit će usredotočeni na humanitarna i sigurnosna pitanja. Među njima je i pitanje uspostave mehanizma za sprječavanje i rješavanje mogućih oružanih izgreda u blizini ili unutar gruzijskih odcijepljenih pokrajina Abhazije i Južne Osetije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a

Pregovarači su se u načelu dogovorili o tome mehanizmu, ali još raspravljaju o potankostima njegova djelovanja. Rusija je priznala neovisnost Abhazije i Južne Osetije ubrzo nakon ljetošnjeg petodnevna rata, a tu su odluku osudile europske zemlje i SAD. Dosadašnja tri pregovaračka kruga nisu dala velike rezultate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene