Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velik dio pacijenata koji ide na operaciju strahuje od toga da će se tijekom nje probuditi, a studija je pokazala koliko se to često i događa.


Jedan od 500 pacijenata probudi se tijekom operacije i svjesno je nekih njezinih dijelova, čak i dok su pod anestezijom, piše Daily Mail.

Vezani članci Izbor za najsestru i najliječnika 2020. godine 01 Pacijenti izabrali svoje heroje: Titulu za najsestru i najliječnika osvojili ''anđeli nade'' Lijekovi, ilustracija HZZO na listu uvrstio četiri nova lijeka, među njima i jedan za liječenje vrste karcinoma

>> VIDEO URNEBESNO buđenje nakon anestezije!

Takvo stanje budnosti naziva se i 'trećim stanjem svijesti' i tijekom njega pojedinci su donekle svjesni onoga što se oko njih događa, ali ne osjećaju bol.

Statistike koje je objavilo britansko udruženje anesteziologa pokazuje da je tek jedan na 15.000 pacijenata svom liječniku reklo da se sjeća nekih dijelova operacije kojoj su bili podvrgnuti pod općom anestezijom. Ali, jedan na 500 pacijenata kaže da se 'kroz maglu' sjeća da se nešto događa tijekom operacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook