Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POJAČANA GRANIČNA PATROLA

Njemačka upozorava na novi val izbjeglica: "Prvi put nakon dosta godina, imali smo više od tisuću migranata u jednom danu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na hitnu akciju i zajedničku strategiju EU za migracije, kako bi se riješila izbjeglička kriza.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u četvrtak je upozorio na novi val izbjeglica koji uglavnom dolaze iz Afganistana i Blistog Istoka.

"Prije dva dana, prvi put nakon dosta godina, imali smo više od tisuću imigranata u jednom danu. Ekstrapoliramo li tu brojku na mjesec dana, onda je jasno da je potrebna hitna akcija", izjavio je Seehofer, kako prenosi Agencija Anadolija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak u Briselu EU: Nećemo financirati bodljikavu žicu i ograde protiv migranata na granici

Pozvao je na zajedničku strategiju EU za migracije čiji je cilj  rješavanje pogoršane izbjegličke krize. "Rješenje problema migracija bit će moguće samo kroz Europsku uniju", naglasio je Seehofer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEONACISTI PROTIV MIGRANATA Njemačka policija uhitila 50 osoba naoružanih mačetama, suzavcem i bajunetama: Htjeli su ''zaustaviti'' migrante na granici

Berlin je pojačao graničnu patrolu s Poljskom, rasporedivši dodatnih 800 policajaca kako bi zaustavio dolazak migranata koji pokušavaju ući u EU preko Bjelorusije, navedeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova. Već tjednima ljudi uglavnom iz Iraka, Sirije, Irana i Afganistana navodno dolaze u Njemačku iz Poljske nakon što su prethodno ušli u Bjelorusiju i prešli u EU.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene