Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama iznad Baltika

Incident na nebu: Njemački Eurofighteri presreli ruski zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački borbeni zrakoplovi presreli su iznad Baltičkog mora jedan ruski izviđački zrakoplov te ga ispratili podalje od njemačkog teritorija, javljaju njemački mediji u utorak.

"U blizini otoka Ruegena primijećen je jedan ruski izviđački vojni zrakoplov nakon čega su iz baze Laage pored Rostocka poletjela dva zrakoplova Eurofighter te ruski zrakoplov ispratila podalje od njemačkog teritorija", potvrđeno je agenciji Dpa.

Nadalje je potvrđeno kako se zrakoplov "približavao njemačkom zračnom prostoru", ali da je promijenio smjer nakon polijetanja njemačkih zrakoplova. Čitav incident se dogodio još u subotu.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovarao s patrijarhom Papa Franjo otkrio da je tražio susret s Putinom te što ga je neugodno iznenadilo

Pročitajte i ovo Ruski premijer Dmitrij Medvjedev tijekom obraćanja donjem domu ruskog parlamenta, 11.04.2018. (Foto: AFP) Ime mu osvanulo na ''Mirotvorcu'' Medvedev: Kijev sprema odmazdu hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću

U međuvremenu je i danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma. Tom prilikom ruski zrakoplov je povrijedio i švedski zračni prostor.

Detalje o ratu u Ukrajini čitajete >> OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene