Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ime mu osvanulo na ''Mirotvorcu''

Medvedev: Kijev sprema odmazdu hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću

Ruski premijer Dmitrij Medvjedev tijekom obraćanja donjem domu ruskog parlamenta, 11.04.2018. (Foto: AFP)
Ruski premijer Dmitrij Medvjedev tijekom obraćanja donjem domu ruskog parlamenta, 11.04.2018. (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev, trenutačno dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

Jedan od Putinovih najbližih suradnika, Dmitrij Medvedev, na svojem je kanalu na Telegramu izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac". Optužuju ga, piše Medvedev, za ''humanitarnu agresiju'' na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje te opravdavanje agresije na Ukrajinu.

Medvedev je objavu naslovio ''O novim neprijateljima Ukrajine'' te tvrdi kako Ukrajina sve više i više ''bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora''.

Amerikanci se i dalje boje, piše Medvedev. ''Jasno je da je uvijek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se zbog toga europski čelnici dodaju na popise Mirotvorca'', piše bivši ruski premijer. 

  Pročitajte i ovo Papa Franjo Razgovarao s patrijarhom Papa Franjo otkrio da je tražio susret s Putinom te što ga je neugodno iznenadilo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE OKLIJEVA Njemački kancelar otkrio pod kojim uvjetom bi se mogle ukinuti sankcije Rusiji: "Putin se jako precijenio"

''Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!" piše Medvedev.

''Istom će se brzinom uskoro u europskim prijestolnicama ukrajinski nacisti obrušiti na ostale europske čelnike. Zato predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!'' završava objavu Medvedev.

Milanovićevo uvrštenje na popis potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev. Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena.

Milanović odgovorio

''Ja sam na hrvatskoj strani i borim se za hrvatsku državu i narod, tretiraju nas kao budale, a sve to skupa huljski ili udbaški podupire predsjednik Vlade. Svaki ovaj skup se prenosi u idolatriju Plenkovićeva doprinosa nekoj sredini. Ili s druge strane, gradonačelnike, tamo gdje nije HDZ na Vlasti, koji viču 'kuku-lele'. Tako da ja nisam osoba koja bi stajala između negativaca na ukrajinskoj i ruskoj strani. Ja sam zagovaram interese Hrvatske'', rekao je Zoran Milanović. Detaljnije čitajte >> OVDJE.

Tijek rata u Ukrajini pratite >> OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene