Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Ubio se nakon napada na školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač na školu u Emsdettenu na sjeverozapadu Njemačke, koji je u ponedjeljak ujutro ozlijedio 6 osoba, počinio je samoubojstvo, priopćile su vlasti savezne pokrajine Sjeverno Porajnje - Vestfalija u ponedjeljak poslije podne.

"Policija nije ispalila niti jedan metak", izjavio je pokrajinski ministar unutarnjih poslova Ingo Wolf. To potvrđuje i oproštajno pismo koje je bivši učenik realne škole "Sestre Scholl" u gradiću Emsdettenu ostavio na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

"Napad na školu je bio čin osvete", rekao je Wolf.

Sebastian B. je u ponedjeljak ujutro oko 9.30, lica pokrivenog
plinskom maskom, naoružan pištoljem i dvjema vocijevkama uletio u predvorje realne škole "Sestre Scholl" u Emsdettenu nakon čega je bacivši dvije dimne bombe počeo nasumce pucati oko sebe. Tom je prilikom ozlijeđeno 11 osoba a od njih dvoje učenika i domar škole teže.

Nedugo nakon toga u školu su upale snage specijalne policije koje su Sebastiana B. našle na gornjem katu škole kako beživotno leži na podu. Policajci, njih 16, zadobili su trovanje dimom iz dimnih bombi.

Područje oko škole je u ponedjeljak poslije podne bilo blokirano jer policija još uvijek nije sigurna jesu li na tijelu Sebastiana B. bile eksplozivne naprave. Isto tako još nije jasno nalaze li se eksplozivne naprave i u automobilu kojim je taj 18-stogodišnjak stigao u školu.

Sebastian B., koji je prošle godine okončao školovanje, na svojim je internetskim stranicama najavio današnji čin.

"Rugate mi se od moje šeste godine. Stoga ćete sada za to platiti" stoji na u međuvremenu blokiranoj internetskoj stranici, u međuvremenu blokiranoj, na kojoj je i mnoštvo slika koje pokazuju Sebastiana B. odjevenog u crno i s automatskim oružjem.

"Moja osveta će biti uperena protiv učitelja koji su se čitav moj
život trudili da stignem tamo gdje sam sad: na bojnom polju", stoji u oproštajnom pismu Sebastiana B.

Čitava internetska stranica je posvećena agresivnim kompjuterskim igrama poput Counter Strikea a način na koji Sebastian B. na njoj pozira odjeven u crno i s oružjem snažno podsjeća na ubojice s američke škole u Littletonu koji su 1999. u napadu sličnom današnjem ubili 12 osoba. 

Sebastian B. je prema očevidu učitelja i učenika smatran
usamljenikom i čudakom te je gotovo uvijek bio odjeven u crnu odjeću. On se u ponedjeljak trabao pojaviti pred lokalnim sudom zbog prijave za protuzakonito nošenja oružja.

'Realke' u Njemačkoj pohađaju učenici sa slabijim ocjenama i u njima se ne može maturirati što je uvjet za daljnje školovanje. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene