Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka ne vjeruje da će zatopljenje odnosa između Turske i Rusije utjecati na tursku ulogu u NATO savezu, priopćilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak.


Glasnogovornica je pozdravila poteze dviju zemalja u cilju okončanja tenzija nakon što je Turska srušila ruski zrakplov u blizini sirijske granice prošlog studenoga

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Branko Bačić, predsjednik Klub zastupnika HDZ-a u Saboru Bačić nakon Predsjedništva HDZ-a izašao pred medije, odgovorio zašto nema šefa: "Sigurno ćete ga to moći pitati"

Naglasila je također kako je bolja komunikacija važna s obzirom na uloge obje zemlje u okončanju rata u Siriji.

"Ne vjerujemo da će približavanje Turske i Rusije imati posljedice na sigurnosno partnerstvo unutar NATO-a", rekla je glasnogovornica Sawsan Chebli na redovitoj novinskoj konferenciji. "Turska jest i ostat će važan partner unutar NATO-a".

Turski predsjednik Tayyip Erdogan treba se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u utorak u Sankt Petersburgu a teme razgovora bit će sirijski sukob, trgovina, energetika i obnova ruskih čarter letova za Tursku.

Chebli je ponovila kako bi ponovno uvođenje smrtne kazne u Turskoj onemogućilo njezin daljnji napredak u približavanju Europskoj uniji. (Hina)