Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva su požara noćas izbila u Njemačkoj u dvjema zgradama nastanjenim imigrantima, no za jedan se sumnja da je bio podmetnut, a za drugi, u kojem je devet osoba ozlijeđeno, da je izbio slučajno.


U Tuttlingenu u pokrajini Baden-Wuertembergu, 14 stanara turskog podrijetla spašeno je iz zgrade u požaru za koji se sumnja da je bio podmetnut, jer je vatra izbila na šest mjesta.

Vezani članci Yazdan Fayyaz Svjetski dan izbjeglica uz azilante u Hrvatskoj: "Imali smo teško obiteljsko nasilje... Ovdje se nismo susreli s diskriminacijom" Savo, stanovnik Klana Migrantske rute kroz Gorski kotar sve su aktivnije: "Došla su trojica, tražili su samo da im kupim hrane. Dali su mi novac i otišao sam u trgovinu"

Nitko u Tuttlingenu nije stradao, zahvaljujući muškarcu koji je uočio vatru po povratku iz noćne službe, te probudio i evakuirao stanare.

U Wiesbadenu u Hessenu u požaru koji je izbilo jučer navečer na trećem katu jednog centra za potražitelje azila, ozlijeđeno je devet osoba od kojih sedmero djece.

Njemačka je osjetljiva na požare nakon što je 3. veljače u zgradi u Ludwigshafenu, nastanjenoj Turcima, vatra usmrtila devet osoba.

Iako zaključci istrage još nisu poznati, tragičan događaj u
Ludwigshafenu izazvao je veliku zabrinutost u Njemačkoj, a u Turskoj su mediji iznosili hipotezu da je požar djelo ksenofobnog zločinca.