Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Novi požari u zgradama s imigrantima iz Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su požara noćas izbila u Njemačkoj u dvjema zgradama nastanjenim imigrantima, no za jedan se sumnja da je bio podmetnut, a za drugi, u kojem je devet osoba ozlijeđeno, da je izbio slučajno.

U Tuttlingenu u pokrajini Baden-Wuertembergu, 14 stanara turskog podrijetla spašeno je iz zgrade u požaru za koji se sumnja da je bio podmetnut, jer je vatra izbila na šest mjesta.

Pročitajte i ovo Požar automobila - 3 traži se počinitelj Otvorenim plamenom podmetnut požar: Izgorjela tri auta, skuter, šupa, garaža... Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

Nitko u Tuttlingenu nije stradao, zahvaljujući muškarcu koji je uočio vatru po povratku iz noćne službe, te probudio i evakuirao stanare.

U Wiesbadenu u Hessenu u požaru koji je izbilo jučer navečer na trećem katu jednog centra za potražitelje azila, ozlijeđeno je devet osoba od kojih sedmero djece.

Njemačka je osjetljiva na požare nakon što je 3. veljače u zgradi u Ludwigshafenu, nastanjenoj Turcima, vatra usmrtila devet osoba.

Iako zaključci istrage još nisu poznati, tragičan događaj u
Ludwigshafenu izazvao je veliku zabrinutost u Njemačkoj, a u Turskoj su mediji iznosili hipotezu da je požar djelo ksenofobnog zločinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene