Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka kancelarka počela povijesni posjet Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel došla je u nedjelju u Izrael i počela trodnevni posjet koji će, kako se nadaju dvije zemlje, označiti početak nove faze u odnosima Izraela i Njemačke.

Njemačku kancelarku je u zračnoj luci Ben Gurion kod Tel Aviva dočekao izraelski premijer Ehud Olmert koji je zahvalio njemačkoj čelnici na njenom "izvanrednom prijateljstvu" i "dubokom razumijevanju" potreba Izraela.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Angela Merkel rekla je da će posjetom početi "novo poglavlje" u odnosima između dvije države koje su pune diplomatske odnose uspostavile 1965. godine.

Posjeta Angele Merkel koju prati izaslanstvo ministara, vodećih poslovnih ljudi i znanstvenika obilježava se i 60. godišnjica utemeljenja židovske države. Posjet, međutim, obilježava i početak godišnjih savjetovanja na razini vlada dvije države.

Merkel i osam ministara u njenoj pratnji u ponedjeljak će održati zajednički sastanak s izraelskom vladom u ponedjeljak ujutro što se smatra jasnim pokazateljem jačanja veza između dvije zemlje.

U utorak će njemačka kancelarka govoriti u Knessetu nakon što je izraelska skupština promijenila svoja pravila po kojima su samo strani čelnici država, a ne i vlada, u posjetu Izraelu mogli govoriti u izraelskom parlamentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene