Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 5 sati ujutro

Njemačka: Dvije najjače stranke dogovorile koaliciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dugotrajnih pregovora kršćanski demokrati (CDU) na čelu kojih je kancelarka Angela Merkel, te socijaldemokrati (SPD) uspjeli su dogovoriti veliku koaliciju koja će omogućiti Merkel novi, treći mandat na čelu vlade.

Kako su naveli visokopozicionirani članovi CDU-a Michael Grosse-Broemer i Annegret Kramp-Karrenbauer, dogovor je postignut oko pet sati ujutro nakon pregovora koji su trajali čitavu noć, a detalji dogovora bit će objavljeni tijekom današnjeg dana.

Pročitajte i ovo Angela Merkel (Foto: AFP) Višemjesečna paraliza Maratonski sastanak: Pao dogovor o velikoj koaliciji u Njemačkoj Kongres SPD-a (Foto: AFP) Četiri mjeseca od izbora Njemačka sve bliže stvaranju velike koalicije: SPD dao zeleno svjetlo početku pregovora sa strankom Angele Merkel

Angela Merkel zbog koalicije spremna na zakonsku minimalnu plaću

Pregovori o velikoj koaliciji CDU-a i SPD-a započeli su prije mjesec dana, a Merkel je pregovaračima dala rok za dogovor do danas.

Merkel bi mogla vladu sastaviti do Božića

Ukoliko koalicija bude potvrđena, Merkel bi mogla sastaviti svoju novi vladu do Božića. No, za to SPD treba dobiti odobrenje svog članstva koje broji više od 474,000.

Merkel je na dužnosti njemačke kancelarke od studenoga 2005. godine. Parlamentarni izbori u Njemačkoj održani su prije dva mjeseca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene