Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi dijalog

NISU SE ČULI JOŠ OD VELJAČE Putin nazvao Obamu, razgovarali o 'sve opasnijem stanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je u četvrtak američkog predsjednika Baracka Obamu kako bi razgovarali o stanju u Ukrajini i drugim pitanjima koja su u žarištu svjetske politike, priopćila je Bijela kuća.

Njihov je telefonski razgovor bio prvi od veljače. Obama je ponovio kako Rusija mora ispuniti svoje obveze iz sporazuma iz Minska uključujući uklanjanje svih ruskih snaga i oružja s ukrajinskog teritorija.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Ranije ovoga tjedna NATO je objavio kako će ojačati nazočnost duž istočne granice saveza prema Rusiji kao odgovor na ono što doživljava kao rusku agresiju u Ukrajini.

Putin i Obama također su razgovarali o "sve opasnijem stanju u Siriji", prema priopćenju.

Putin poručio Zapadu: Potrudite se u borbi protiv apsolutnog zla

O iranskim nuklearnim pregovorima koji se kreću prema završnici u subotu u Beču dva lidera istaknula su važnost nastavka napora za postizanje sveobuhvatnog dogovora o iranskom nuklearnom programu s Teheranom.

Pregovori Irana s Britanijom, Kinom, Francuskom, Rusijom, SAD-om i Njemačkom bliže se postavljenom roku za postizanje dogovora koji istječe sljedeći utorak.

Putin i Obama razgovarali su i o Bliskom istoku i potrebi da se odgovori na prijetnje Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene