Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveno sve

VIDEO Srbija: Snimka pobune u zatvoru i dolazak specijalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akciju smirivanja pobune u niškom zatvoru vodio je Bratislav Dikić koji je obećao zatvorenicima da nitko neće dobiti batine.

Zbog posljedica pobune u zatvoru u Nišu, tamošnje tužilaštvo sada zatvorenicima mora isplatiti odštetu od 134.500 eura.

Naime, kada je 2006. godine došlo do pubune zatvorenika pozvana je policija kako bi ih smirila. Akciju je vodio general Bratislav Dikić koji je, piše Blic koji je objavio i snimke iz zatvora, tada kazao da niti jedan zatvorenik neće dobiti batine.

'Ako odmah ne otvorite vrata, mi ćemo ih probiti, a poslije ćete se loše provesti. Ja vam garantiram, kao komandant policije da nitko neće dobiti batine. Neće biti prisile', obratio se Dikić vođi pobunjenih zatvorenika.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama


Četnicima koji ratuju u Ukrajini prijeti do 10 godina zatvora

Iako se na snimci ne vidi da bi ijedan zatvorenik bio ozlijeđen od strane policije, 38 ih je ipak zatražilo liječničku pomoć.

Dikić je tvrdio kako su se zatvorenici između sebe gurali i tukli, a službena istraga nikada nije provedena. Upravo zbog ignoriranja slučaja, Tužiteljstvo u Nišu sada treba platiti odštetu ozlijeđenim zatvorenicima od ukupno 134.500 eura.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene