Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele rat

Nijemci žele normalizaciju odnosa s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika većina Nijemaca želi da se hitno normaliziraju odnosi između Zapada i Rusije, pokazalo je istraživanje objavljeno u subotu.

Britanska agencija za istraživanje javnog mnijenja YouGov provela je anketu za agenciju dpa koja je pokazala da 80 posto ispitanika smatra da je sadašnja ukrajinska kriza prijetnja sigurnosti te da je potrebno što prije normalizirati odnose.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Samo 35 posto ispitanih smatra da bi Njemačka trebala zauzeti čvršće stajalište prema Rusiji, dok ih 47 posto vjeruje da to ne bi trebala učiniti.

Većina Nijemaca krivi Moskvu za napetosti između Zapada i Rusije - njih 56 posto kaže da Moskva stoji iza napetih odnosa. Dvadeset i tri posto ispitanika vjeruje da je Zapad kriv i da je stjerao Rusiju u kut.

Trideset posto ispitanih Nijemaca kaže da ukrajinska kriza uopće ne utječe na njihov život, dok ih nešto preko polovice smatra da postoji utjecaj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene