Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestero Nijemaca, a među njima je 4-godišnja djevojčica, u pakistanskom su zatvoru od svibnja nakon što su uhićeni na granici s Iranom pod sumnjom da su planirali pristupiti terorističkoj skupini.


Nijemac, preobraćen na islam i njegova supruga podrijetlom iz Eritreje na put su poveli i 4-godišnju djevojčicu, ali su završili u zatvoru zajedno s ostalima iz skupine, unatoč brojnim pokušajima njemačkog ministarstva vanjskih poslova da oslobodi ženu i dijete. Pri uhićenju skupina je tvrdila da su turskog podrijetla i da su izgubili osobne dokumente, što je otežalo njihovu identifikaciju. Tek u travnju utvrđen je njihov identitet i obaviještene su njemačke vlasti, piše njemački tjednik Der Spiegel.

Vezani članci Slika nije dostupna Tuga i bijes građana, tisuće provjeduju: Tijelo curice pronađeno vezano sidrom na dnu mora, spasioci tragaju za njenom jednogodišnjom sestrom Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor

Tjednik prenosi da su dvojica iz skupine priznala djelatnicima njemačkog veleposlanstva, koji su ih posjetili u zatvoru, da su planirani pristupiti Džihadu, a žalili su se i na loš postupak pakistanskih snaga reda prema njima. Tjednik dodaje da ih pakistanske vlasti uskoro namjeravaju ukrcati u zrakoplov za Frankfurt i protjerati iz zemlje. S njima, međutim, neće moći i sedmi član skupine, Tunižanin koji je živio u Njemačkoj, ali mu je dozvola boravka istekla. (Hina)