Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zanimljiva analiza

Njemački autoklub objavio zašto kod njih nije dobro gorivo točiti ujutro: "Vozači moraju pripaziti..."

Gorivo - 3
Gorivo - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Njemački autoklub (ADAC) objavio je analizu cijena goriva prema kojoj je ono najskuplje u jutarnjim, a najjeftinije u večernjim satima.

Vozači u Njemačkoj ni u kojem slučaju ne bi trebali točiti gorivo u jutarnjim satima, objavio je najveći njemački i europski automobilski klub (ADAC). Umjesto toga, savjetuju da vozači gorivo natoče u večernjim satima kada je ono najjeftinije.

Ispitivanje cijena goriva pokazalo je cijena dizela u jutarnjim satima znatno viša od one u večernjim satima. Prema analizi ADAC-a, u svibnju je razlika između najveće cijene dizela u jutarnjim satima i najmanje cijene u večernjim satima iznosila više od 16 centi. Što se tiče benzina, jutarnja i večernja cijena razlikovale su se za ukupno 10 centi, piše Fenix.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvala i doviđenja VIDEO "Udarila po gasu": Djevojka natočila gorivo i pobjegla s benzinske pumpe

Pročitajte i ovo Ulijevanje goriva - 4 KAZNA KAO MANJE ZLO? Gorivo ste natočili, a novčanik zaboravili: Mislite da se isplati ''bježati'' s benzinske postaje?

ADAC-ov stručnjak Jurgen Albrecht ustvrdio je kako je cijena najviša oko sedam sati ujutro. Prema analizi ADAC-a, najjeftinije vrijeme za točenje goriva u svibnju je bilo između 18 i 19 sati i između 20 i 22 sata. 

"Vozači bi također trebali paziti na promjenu cijena i svjesno promovirati konkurenciju svojim točenjem goriva. Ako morate napuniti gorivo ujutro, činite to u manjim količinama", zaključio je Albrecht.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene