Gorivo - 3
Gorivo - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Njemački autoklub (ADAC) objavio je analizu cijena goriva prema kojoj je ono najskuplje u jutarnjim, a najjeftinije u večernjim satima.


Vozači u Njemačkoj ni u kojem slučaju ne bi trebali točiti gorivo u jutarnjim satima, objavio je najveći njemački i europski automobilski klub (ADAC). Umjesto toga, savjetuju da vozači gorivo natoče u večernjim satima kada je ono najjeftinije.

Ispitivanje cijena goriva pokazalo je cijena dizela u jutarnjim satima znatno viša od one u večernjim satima. Prema analizi ADAC-a, u svibnju je razlika između najveće cijene dizela u jutarnjim satima i najmanje cijene u večernjim satima iznosila više od 16 centi. Što se tiče benzina, jutarnja i večernja cijena razlikovale su se za ukupno 10 centi, piše Fenix.

Slika nije dostupna VIDEO "Udarila po gasu": Djevojka natočila gorivo i pobjegla s benzinske pumpe

Ulijevanje goriva - 4 Gorivo ste natočili, a novčanik zaboravili: Mislite da se isplati ''bježati'' s benzinske postaje?

ADAC-ov stručnjak Jurgen Albrecht ustvrdio je kako je cijena najviša oko sedam sati ujutro. Prema analizi ADAC-a, najjeftinije vrijeme za točenje goriva u svibnju je bilo između 18 i 19 sati i između 20 i 22 sata. 

"Vozači bi također trebali paziti na promjenu cijena i svjesno promovirati konkurenciju svojim točenjem goriva. Ako morate napuniti gorivo ujutro, činite to u manjim količinama", zaključio je Albrecht.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju