Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan vlastima

Nigerijski gerilci oslobodili Britanca oteta prije devet mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je nigerijska gerilska skupina priopćila da je oslobodila Britanca koji je radio za naftnu tvrtku, a otet je prije devet mjeseci u delti Nigera.

Pokret za oslobođenje delte Nigera (MEND) objavio je da je Matthew Maguire predan vlastima u u Port Harcourtu u naftom bogatoj saveznoj nigerijskoj državi Riversu. ‘MEND može potvrditi da je Matthew Maguire predan nigerijskim vlastima na tajnome mjestu’, kaže se u priopćenju te organizacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijena u Nigeriji Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

Dva su izvora za Reuters potvrdila da je to točno: jedan privatni, pripadnik snaga sigurnosti, te jedna osoba koja je bila bliska pregovorima o oslobađanju. Maguire je bio jedan od nešto više od dvadeset ljudi otetih 9. rujna kad je u delti Nigera napadnut njihov tanker. Delta Nigera najveće je sjedište naftne industrije u Africi. Svi oteti osim Maguirea odavno su već oslobođeni.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene