Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je nigerijska gerilska skupina priopćila da je oslobodila Britanca koji je radio za naftnu tvrtku, a otet je prije devet mjeseci u delti Nigera.


Pokret za oslobođenje delte Nigera (MEND) objavio je da je Matthew Maguire predan vlastima u u Port Harcourtu u naftom bogatoj saveznoj nigerijskoj državi Riversu. ‘MEND može potvrditi da je Matthew Maguire predan nigerijskim vlastima na tajnome mjestu’, kaže se u priopćenju te organizacije.

Vezani članci Nigerija, prosvjed za vraćanje otetih žena (Foto: TONY KARUMBA / AFP) Napadači oteli najmanje 300 djevojčica na sjeverozapadu Nigerije (Foto: Kristin Palitza/DPA/PIXSELL) Nakon sedam godina nije više imao ni nadu, a onda je primio poziv: ''Tata, tata, jesi li to ti''

Dva su izvora za Reuters potvrdila da je to točno: jedan privatni, pripadnik snaga sigurnosti, te jedna osoba koja je bila bliska pregovorima o oslobađanju. Maguire je bio jedan od nešto više od dvadeset ljudi otetih 9. rujna kad je u delti Nigera napadnut njihov tanker. Delta Nigera najveće je sjedište naftne industrije u Africi. Svi oteti osim Maguirea odavno su već oslobođeni.

(Hina)