Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pokolj

Nigerija: Boko Haram mačetama sasjekao deset ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamisti Boko Harama sasjekli su mačetama deset ljudi u zabitnom selu na sjeveroistoku Nigerije, rekao je u ponedjeljak za AFP mjesni čelnik.

Po riječima Maine Ularamua, čelnika okruga Madagalija na sjeveru države Adamawe, na sjeveroistoku zemlje, napad se dogodio u petak ujutro u Pambula-Kwamdi.

Pročitajte i ovo Napad u Nigeriji (Foto: AFP) Sumnja se na Boko Haram Ubijeni nakon povratka sa sprovoda: Najmanje 65 mrtvih u islamističkom napadu u Nigeriji Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..."

"Napadači su upali u selo oko 4.00 sata ujutro dok su mještani spavali i mačetama ih sasjekli", dodao je.

Potankosti o tom događaju doznale su se tek nakon nekoliko dana budući da je selo u zabiti, a pobunjenici su uništili velik broj odašiljača mobilne telefonije.

Djevojčica ubila 7 osoba, više od 30 je ranjeno - 'Bila je tako malena da nitko ne bi pomislio da će počiniti takav čin'

Djevojčica ubila 7 osoba, više od 30 je ranjeno - 'Bila je tako malena da nitko ne bi pomislio da će počiniti takav čin'

Vojska je u ožujku objavila da je država Adamawa, jedna od triju gdje se pobuna islamističke skupine najviše bila proširila, "oslobođena" od pripadnika Boko Harama.

Ta je skupina nedavno napala nekoliko sela dok nigerijska vojska vodi veliku ofenzivu u šumi Sambisi, u susjednoj državi Bornu, kako bi uništila baze Boko Harama.

Nigerijska vojska je u subotu priopćila da je u operaciji u toj šumi ubila desetke islamista i oslobodila dvadesetak žena i djece koji su bili u rukama pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene