Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Financijska pomoć za izlazak iz krize u SAD-u je nakon banaka i automobilske industrije postala dostupna i običnim Amerikancima. U New Yorku je otvoren šalter na kojem građani mogu dobiti od 50 do 100 dolara.


Ni hladnoća nije omela stotine Njujorčana u čekanju ispred šaltera financijskog spasa. Već u 7.30h u redu na Times Squareu bilo ih je više od 500. Dijeli se od 50 do 100 dolara pomoći, a jedini uvjeti za dodjelu novca je da su stariji od 18 godina, imaju nekakav osobni dokument i ispričaju zašto im je novac potreban. Iako se ne dijele golemi iznosi, 50 ili 100 dolara mnogima puno znači.

Vezani članci Novac iz EU: Komu ide koliko? - 6 Čak 1165 stranica Nacionalnog plana odlazi u Bruxelles: Istražili smo u što će Vlada ulagati Slika nije dostupna Dramatična snimka spašavanja perača prozora sa skele na 17. katu

U vrijeme kada se američki političari i mediji uglavnom bave planovima spašavanja banaka i automobilske industrije teškim nekoliko stotina milijardi dolara, ovu je akciju pokrenuo jedan internetski oglasnik kako bi pomogao onima koji su najviše pogođeni običnim građanima.

Nakon New Yorka, šalter spasa odlazi u Washington, zatim Boston te Philadelphiu. .