Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas za siromašne Amerikance

New York: Šalter građanima dijeli od 50 do 100 dolara pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijska pomoć za izlazak iz krize u SAD-u je nakon banaka i automobilske industrije postala dostupna i običnim Amerikancima. U New Yorku je otvoren šalter na kojem građani mogu dobiti od 50 do 100 dolara.

Ni hladnoća nije omela stotine Njujorčana u čekanju ispred šaltera financijskog spasa. Već u 7.30h u redu na Times Squareu bilo ih je više od 500. Dijeli se od 50 do 100 dolara pomoći, a jedini uvjeti za dodjelu novca je da su stariji od 18 godina, imaju nekakav osobni dokument i ispričaju zašto im je novac potreban. Iako se ne dijele golemi iznosi, 50 ili 100 dolara mnogima puno znači.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Trump: "Napad u New Yorku pokazuje potrebu za reformom zakona o useljavanju"

U vrijeme kada se američki političari i mediji uglavnom bave planovima spašavanja banaka i automobilske industrije teškim nekoliko stotina milijardi dolara, ovu je akciju pokrenuo jedan internetski oglasnik kako bi pomogao onima koji su najviše pogođeni običnim građanima.

Nakon New Yorka, šalter spasa odlazi u Washington, zatim Boston te Philadelphiu. .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene