Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekordne oborine pogodile su tijekom vikenda američke države Teksas i Oklahomu i izazvale smrt najmanje triju osoba, objavljeno je u nedjelju na večer.


"U svim ulicama ostala je možda jedna ili dvije kuće, a ostalo su ruševine", izjavio je za CNN Kharley Smith, pripadnik spasilačke službe u Hays Countyju u Teksasu. Uništeno je do 400 domova.

Vezani članci Nevrijeme, ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Dalmatinsku zagoru, u Sinju potopljene ulice Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

U ponedjeljak se očekuju nove vremenske nepogode, a budući je tlo natopljeno, "jedan ili dva centimetra kiše mogu ubrzo izazvati dodatne poplave", objavila je Nacionalna meteorološka služba.

Virovitičko-podravsku županiju u 2 i pol sata pogodilo 2.500 munja

Jedna je osoba poginula u San Marcosu u Teksasu, a najmanje dvije su nestale. Osmero ljudi nestalo je i u Wimberleyu, također u Teksasu, izvijestio je jedan mjesni portal.

"Oštećena je infrastruktura u cijelome okrugu", rekao je zapovjednik vatrogasaca Ken Bell. "Srušeni su dalekovodi, oštećene ceste i mostovi - nije vrijeme za putovanja", dodao je.

U Tulsi u Oklahomi poginula je 33-godišnjakinja nakon što je izgubila nadzor nad vozilom, objavio je CNN, prenoseći izjavu predstavnika mjesnih vlasti.

U obližnjem Clearemoreu poginuo je vatrogasac kad ga je zahvatio nalet vjetra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook