Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevrijeme blokiralo Kinu, smrtno stradalo 12 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme je blokiralo stotine tisuće putnika na kolodvorima u nekoliko kineskih pokrajina. U Kini su praznici zbog tamošnje proslave Nove godine kada su inače velike gužve na kolodvorima.

Nakon velikih snježnih padalina, vlasti strahuju da bi se stanje moglo pogoršati i da se ne mogu isključiti prekidi električne energije.

Pročitajte i ovo Autobus sletio s ceste Prometna nesreća Autobus sletio s ceste i zabio se u postaju, ozlijeđeni putnici Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine

Premijer Wen Jiabao je u nedjelju navečer pozvao lokalne vlade da poduzmu hitne mjere, posebice da osiguraju energetsku opskrbu, prema službenom pripoćenju.

Ove zime je u Kini palo više snijega nego u posljednjih pedestak godina, prenose kineski mediji.

Tijekom vikenda dvanaest osoba je smrtno stradalo i nekoliko tisuća je ranjeno u nesrećama povezanim s teškim vremenskim uvjetima.

Snijeg i hladnoća su u posljednja dva tjedna zahvatili devet
pokrajina i paralizirali željeznički, cestovni i zračni promet.

Na kolodvoru Cantona, na jugu zemlje, blokirano je 600.000 ljudi, jer nedostaje 136 vlakova koji su blokirani od subote navečer zbog prekida električne energije u susjednoj pokrajini Hunan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene