Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinovi i unuka žive u Britaniji

Nevjerojatno: Nakon 27 godina Britanija deportirala ženu nazad u Singapur unatoč braku s Britancem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irene Clennell, Singapurka udana za Britanca punih 27 godina, deportirana je nazad u Sinagpur bez ikakve najave ili upozorenja.

Irene Clennell je bila zadržana u pritvoru u Škotskoj, a potom je deportirana u Singapur.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Irene je punih 27 godina udana za Britanca i živi u blizini Durhama sa svojim suprugom. Ima dva sina Britanca i unuku koji također žive u Velikoj Britaniji. Pretpostavlja se da je na njezin "boravišni satus" utjecalo vrijeme koje je provela u inozemstvu zbog skrbi o bolesnim roditeljima. Britansko ministarstvo unutarnjih poslova nije željelo komentirati slučaj. 

U izjavi za BBC Irene je kazala kako su je u subotu stavili u kombi i odveli do zračne luke. U izbjegličkom pritvoru se nalazila od početka veljače. Nije joj bilo dozvoljeno kontaktirati s odvjetnikom, a nisu joj dozvolili niti da od kuće uzme odjeću.  

Irene je nakon udaje dobila dozvolu za neograničen ostanak u Velikoj Britaniji. Ističe kako je u nekoliko navrata, i u Britaniji i u Singapuru, pokušala ishoditi dozvolu za život sa suprugom. Gđa. Clennell kaže kako je njezin suprug slabog zdravstvenog stanja te da je ona njegov glavni njegovatelj.

"Svi zahtjevi za dopuštenjem za ostanak u Velikoj Britaniji se razmatraju individualno i u skladu s pravilima imigracije. Očekujemo da će oni bez zakonskog prava za ostanak u zemlji otići", kazao je glasnogovornik britanskog MUP-a.

Udruga "Glas migranata" ističe su započeli kampanju da je vrate u Britaniju. Direktor Nazek Ramadan kaže kako je njezin slučaj "još jedan primjer kako samovoljna politika i pravila razdiru obitelji upropaštavaju živote".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene