Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli istragu

Šok u europskoj metropoli: Milijunaš pronađen mrtav, pored njega ležala supruga, ali i iznenađujuća poruka

Pokušaj dvostrukog samoubojstva u Parizu
Pokušaj dvostrukog samoubojstva u Parizu Foto: Getty Images
Imućni bračni par poduzetnika pronađeni su u stanu u Parizu. Muž je pronađen mrtav, a žena teško ozlijeđena.

U utorak u Parizu je pronađeno tijelo 83-godišnjeg milijunaša Huberta Ziesenissa, utjecajnog poslovnog čovjeka, u njegovu stanu na Bulevardu Haussmann. Pored njega ležala je, teško ozlijeđena, i njegova 73-godišnja žena Aude de Thuin. 

Po dolasku hitne pomoći, Aude de Thuin prevezena je u bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć.

Na prvi pogled, sve je ukazivalo na neuspjeli pokušaj dvostrukog samoubojstva. Sumnja se da je žena ubila svoga muža prije no što je sebi pokušala oduzeti život.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

Pored stradalih pronađena je i poruka u kojoj su supružnici od službi zatražili da ih se ne pokušava spasiti jer je njihova odluka bila svijesna. Istraga bi trebala potvrditi uzrok smrti i ozbiljnost ozljeda, piše Le Parisien.

Pariško tužiteljstvo proglasilo je Aude de Thuin trenutno nesposobnom za davanje izjava. Državni odvjetnik potvrdio je kako je istraga u nadležnosti pravosudne policije te da je cilj istrage "utvrditi jesu li uzrok smrti i ozljede kaznene pirode".

Tko su Hubert Zieseniss i Aude de Thuin?

Hubert Zieseniss rodom je Amerikanac. 1989. postao je predsjednik Dafse, tvrtke za distribuciju financijskih informacija. Bio je utjecajan poslovni čovjek te je proglašen i vitezom Legije časti.

Njegova supruga Aude de Thuin kao 17-godišnjakinja je stigla u Pariz te vremenom postala poduzetnica. Jedna je od kreatorica časopisa Promo Bourgogne, pokrenula je i marketinški stručni forum, piše Actu Paris.

Pročitajte i ovo PR Oglas Znamo li prepakirati more i sunce u turistički proizvod poželjan cijele godine bez obzira na lokaciju?

2003. onemogućen joj je pristup ekonomskom forumu u Davosu, zbog, kako je smatrala, toga što je žena. Kao odgovor na to, iste je godine pokrenula vlastiti forum posvećen ženama, Forum žena za ekonomiju i društvo. 2008. časopis Financial Times uvrstio ga je među pet najutjecjnijih svjetskih foruma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene