Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kremlj oporvgnuo da je bolestan

Ne osjeća se dobro: 'Čini se da se Putin razbolio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgoda posjeta Kazahstanu nije posljedica bolesti ruskoga predsjednika Vladimira Putina, objavio je u srijedu Kremlj.

Glasnogovornik kazahstanskog predsjednika Dauren Abajev bio je rekao da se susret zakazan za idući tjedan neće dogoditi, ali nije objasnio zašto a drugi izvor u kazahstanskoj vlasti anonimno je rekao da se čini "kako se Putin razbolio".

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Ruska agencija Interfax prenijela je izjavu Putinova glasnogovornika Dmitrija Peskova koji je potvrdio odgodu sastanka, ali i dodao: "Predsjednik se dobro osjeća".

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko trebao se pridružiti Putinu i kazahstanskom predsjedniku Nursultanu Nazarbajevu na susretu u Astani kako bi razgovarali o gospodarskoj suradnji i o sukobu u Ukrajini.

Glasnogovornik kazahstanskog predsjednika rekao je da će Lukašenko doputovati u Kazahastan drugom prilikom.

'Čini se da se Putin razbolio'

Da je Putin odgodio posjet Kazahstanu, priopćio je prvi u srijedu glasnogovornik kazahstanskog predsjednika, a izvor u kazahstanskoj vladi rekao je da se Putin ne osjeća dobro. "Susret u Astani je odgođen", rekao je Dauren Abajev, savjetnik i glasnogovornik kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbajeva.

Abajev nije rekao zbog čega je odgođen posjet planiran za ovaj tjedan između čelnika dviju savezničkih zemalja ni kada će se on dogoditi.

'Putin je karcinom koji se mora odstraniti'

Izvor u kazahstanskoj vladi rekao je nešto ranije da je posjet možda odgođen zbog bolesti. "Čini se da se (Putin) razbolio", rekao je. Kremlj isprva nije dostupan za komentar.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko trebao se pridružiti Putinu i Nazarbajevu na susretu u Astani kako bi razgovarali o gospodarskoj suradnji i o sukobu u Ukrajini.

Nazarbajev je u srijedu izjavio da će se kandidirati na prijevremenim izborima sljedećeg mjeseca na kojima će gotovo sigurno pobijediti i tako nastaviti svoju 26-godišnju vladavinu u toj zemlji, izvoznici nafte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene