Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li koristiti oružje?

NE ODUSTAJU OD SVOJIH POSTUPAKA - SVIMA SU PORUČILI: 'Štitimo Europu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska nema namjeru pucati na migrante koji pokušavaju prijeći ogradu koju je podigla na granici sa Srbijom i otvorena je za razgovore o europskim kvotama prihvata izbjeglica kada bude dovršen zid, rekao je premijer Viktor Orban.

"Oružje neće biti potrebno... jer će postojati ograda koju se neće moći prijeći. Tkogod će ipak pokušati prijeći ogradu bit će uhićen i sudit će mu se", rekao je Orban u intervjuu koji je u ponedjeljak objavila austrijska televizija ORF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarska zatvara granicu? Milanović: Mađarska može raditi što hoće, hrvatski građani mogu biti mirni Slika nije dostupna Ne popuštaju Mađarska podiže ogradu duž cijele granice sa Hrvatskom, čeka se odluka Austrije?

Ponovio je i svoje stajalište da mnogi izbjeglice koji žele ući u Mađarsku iz kriznih zona na Bliskom istoku, Aziji i Africi zapravo bježe od siromaštva i nisu pravi izbjeglice kojima treba azil.

Njemačka izdvaja dodatnih tri milijarde eura za izbjeglice i ubrzava postupak azila

"Štitimo Europu u skladu s europskim pravilima koja kažu da se granica može prijeći samo na određenim mjestima, uz kontrolu i nakon registracije", rekao je u intervjuu.

Upitan o tome hoće li Mađarska prihvatiti sustav kvota koji se razmatra na razini EU-a, Orban je rekao: "Ako europska vanjska granica nije zatvorena nema smisla govoriti o kvotama. Kada dovršimo vanjsku granicu i tako zaustavimo ilegalnu imigraciju, tada možemo razgovarati o rješenjima". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene