Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat francuskih pilota

'Ne letite A330 i A340 dok se ne promjene mjerači brzina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat francuskih pilota svoje članove savjetuje da ne lete zrakoplovima Airbus A330 i A340 dok Air France ne zamjeni mjerače brzine koji su fokus istrage o padu aviona 1. lipnja u kojem je poginulo svih 228 putnika i članova posade.

Air Franceov zrakoplov na ruti iz Rio de Janeira u Paris srušio se prije više od tjedan dana iznad Atlantika, a prvi ostaci pronađeni su tek prekjučer. Istražitelji su rekli kako su postojale nedosljednosti s očitovanjem brzine prije pada, prenosi Reuters. To je potaknulo spekulacije o mjeračima, koji su najvjerojatnije očitavali pogrešne brzine što je zbunilo pilote kada su ušli u oluju.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Slika nije dostupna Tehnički problemi i procjena pilota Pad helikoptera u Vukovaru nije skrivila spužva?

>> Ronioci našli dio repa Air Franceovog zrakoplova

>> Air France ranije izvijestio o problemima sa senzorima

'Ono što tražimo jest da piloti koji tim avionima upravljaju, znaju jesu li mjerači promijenjeni', rekao je Bruno Finatti, voditelj sindikata pilota. Air France je priopćio kako je ubrzao zamjenu mjerača brzine na svim Airbusevima, ali nije poznato kada bi zamjena mogla biti gotova.

Na svojoj internetskoj stranici piloti su priopćili kako 'odbijaju letjeti na A330 i A340 na kojima nisu promijenjena barem dva mjerača brzine. 'Ne pokušavamo zamijeniti službenu istragu kojoj će trebati dugo vremena da bude dovršena, već govorimo da je vjerojatno problem u mjeračima, stoga kažemo da bi Air France trebao djelovati i iz opreznosti', dodao je Finatti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene