Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda bliže crnoj kutiji

Ronioci našli dio repa Air Franceovog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski ronioci našli su dio repa zrakoplova Air Francea, do sada jedan do najvećih nađenih komada olupine nestalog zrakoplova koji bi mogao pomoći u potrazi za crnom kutijom s leta 447.

Skupina pripadnika mornarice SAD-a u područje nesreće donosi sofisticiranu podvodnu opremu za traženje signala iz uređaja za snimanja iz zrakoplova. Brazilski i francuski vojni brodovi do sada su iz mora izvukli 24 tijela i veliku količinu komada olupine zrakoplova, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

Sužava se potraga za crnim kutijama

Pronalazak dijela repa omogućuje sužavanje potrage za crnim kutijama, koje jedine mogu dati odgovor na pitanje što se zarpavo dogodilo na kobnom letu zrakoplova Air Francea. Pronađena tijela šalju se na obdukciju u grad Recife. Obitelji su dale dala uzorke DNK kako bi se omogućila točna i brza identifikacija, jer vizualna identifikacija neće biti učinkovita budući su tijela već tjedan dana u vodi.

Tijela daju dragocjene informacije

A izvučena tijela i ostaci mogli bi istražiteljima dati dragocjene informacije. Tragovi na predmetima i na tijelima ili voda u njihovim plućima mogli bi otkriti jesu li putnici stradali zbog eksplozije ili utapljanja. Točno mjesto nesreće još nije utvrđeno jer su morske struje odnijele tijela i ostatke zrakoplova. 14 letjelica i šest brodova i dalje traga za crnim kutijama. Istraga se u međuvremenu usredotočila na senzor za brzinu. Pretpostavlja se da je kvar tog uređaja mogao izazvati nesreću. Air France je uspkros preporuci Airbusa tek nakon nesreće počeo sa zamjenom senzora. Stručnjaci ipak upozoravaju da se istraga ne smije posvetiti samo njima jer su automatske elektroničke poruke u posljednje četiri minute leta javile o otkazivanju brojnih zrakoplovnih sustava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene