Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeno suđenje Sadamu Huseinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem iračkom diktatoru Sadamu Huseinu i šestorici njegovih bivših suradnika optuženih za genocid nad Kurdima nastavljeno je u ponedjeljak nakon tri tjedna prekida.

Sadam, odjeven u tamno odijelo, pojavio se u sudnici zajedno sa svih šest suoptuženika među kojima je i Ali Hassan al Majid, nazvan "Kemijski Ali" zbog uloge u ubijanju Kurda kemijskim oružjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veze s Irakom Njemačka obavještajna služba platila Haiderov posjet Sadamu? Slika nije dostupna Sadamov ortak Bivši Sadamov šef diplomacije osuđen na smrt

Jedan od Sadamovih odvjetnika, Tunižanin, u ponedjeljak je najavio povlačenje iz braniteljske ekpie. Taj odvjetnik, čiji identitet nije otkriven, tvrdi da mu sud ne dopušta da govori.

Sudac Abdallah al Ameri, koji predsjeda visokim iračkim kaznenim sudom, izjavio je da su "prema iračkom zakonu strani stručnjaci ovlašteni samo za savjetovanje glavnog odvjetnike".

Glavni Sadamov odvjetnik Halil al Doulaimi nije bio u sudnici.
Od početka suđenja 21. kolovoza održana su tri saslušanja posvećena pitanju točaka optužnice i prvim svjedočenjima u kojima su opisana bombardiranja kurdskih sela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene