Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao avionom

Lukašenko potvrdio nagađanja i otkrio gdje se sada nalazi šef Wagnera Jevgenij Prigožin

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Afp
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je da se šef Wagner grupe nalazi u Bjelorusiji te da je danas stigao avionom.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin stigao je u Bjelorusiju, rekao je u utorak predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"Da, doista, on je danas u Bjelorusiji", rekao je Lukašenko, prenosi bjeloruska državna novinska agencija Belta.

Prigožin je protjeran iz Rusije nakon što je prošlog vikenda predvodio pobunu snaga Wagner grupe protiv predsjednika Vladimira Putina, piše Politico. 

Pročitajte i ovo Viktor Orban Komentirao i Prigožina "To je u glavama Rusa!" Orban u rijetkom intervjuu progovorio o Putinu i zašto misli da će zbog jedne stvari Rusija pobijediti

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Propala pobuna Putin održao govor snagama sigurnosti: "Narod i vojska nisu bili na strani pobunjenika"

Avion Jevgenija Prigožina doletio je u utorak iz ruskog grada Rostova na Donu u Bjelorusiju, a još jedan zrakoplov onamo je stigao iz Sankt-Peterburga.

Prigožin se trebao premjestiti u Bjelorusiju, a njegovim je vojnicima omogućeno da mu se pridruže ili da budu integrirani u rusku vojsku, prema dogovoru koji je isposlovao Lukašenko u subotu i kojim je završena oružana pobuna Wagnerovih boraca.

Lukašenko je također rekao da ga je njegov ministar obrane Viktor Hrenin obavijestio da ne bi imao ništa protiv da jedinica poput Wagnera djeluje unutar bjeloruske vojske. Predsjednik je Hreninu naložio da o tome razgovara s Prigožinom.

BELTA je izvijestila da je Lukašenko je u utorak također rekao da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner.

"Ako njihovi zapovjednici dođu i pomognu nam, kažu nam što je trenutno važno... To je neprocjenjivo. To je ono što trebamo preuzeti od Wagnera", rekao je Lukašenko, dodajući da se Bjelorusija ne treba bojati prisutnosti plaćenika. "Držat ćemo ih pomno na oku", najavio je bjeloruski čelnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene