U napadu na kombi kriketske reprezentacije Šri Lanke koji je putovao do stadiona u istočnom pakistanskom gradu Lahoreu, u srijedu je ubijeno najmanje pet policajaca iz pratnje i ranjeno najmanje osam sportaša, izvijestili su mediji pozivajući se na lokalne službene izvore.


Još nije poznato tko stoji iza napada, no prema prvim podacima sve ukazuje kako je bio pažljivo isplaniran i dogovoren. Mediji prenose da je na kombi sportaša sa Šri Lanke pucala grupa muškarca naoružana 'dugim cijevima'.

Vezani članci Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..." Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja

Incident se dogodio nekoliko stotina metara od stadiona, gdje su kriketske momčadi Šri Lanke i Pakistana trebale otvoriti treći dan doigravanja petodnevnog sportskog nadmetanja.

Dužnosnik za sigurnost pakistanskog kriketskog saveza Nadeem Iqbal izjavio je da je ozlijeđeno barem osam gostujućih sportaša, dok je podatak o pet poginulih policajaca potvrdio lokalni šef policije.