Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek izašao iz zatvora

Napadi u Kopenhagenu: Napadač identificiran kao Omar el-Hussein

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnji Danac Omar el-Hussein u prosincu je osuđen zbog toga što je godinu prije, bez određenog razloga, nožem izbo devetnaestogodišnjaka na kolodvoru u Kopenhagenu.

Osumnjičenik za dva krvava napada u Kopenhagenu identificiran je kao 22-godišnji Danac Omar el-Hussein, piše u nedjelju danski dnevni list Ekstra Bladet čije je informacije preuzela danska televizija TV2.

Pročitajte i ovo Hrvatska atrakcija u Kopenhagenu - 1 Veliko proširenje Hrvatska atrakcija u centru Kopenhagena: "Prekrasan, nov i zabavan..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Taj mladić, kojeg je policija ustrijelila u nedjelju, izašao je iz zatvora gdje je bio služio kaznu zbog fizičkog napada, dva tjedna prije napada koji su ocijenjeni kao teroristički, navodi taj danski list, koji je objavio i fotografiju na kojoj mu je lice jasno vidljivo.

Ekstra Bladet dodaje ipak, ne navodeći izvor, da se informacije poznate o tom mladiću podudaraju s informacijama koje su objavili istražitelji.

Prisjetio se horora u Kopenhagenu: 'Mislili smo kako je došao red na nas'

Policija je u priopćenju navela podatke iz njegova sudskog dosjea. Omar el-Hussein je u prosincu osuđen zbog toga što je godinu prije, bez određenog razloga, nožem izbo devetnaestogodišnjaka na kolodvoru u Kopenhagenu.

Većinu izrečene kazne proveo je u pritvoru prije završetka suđenja.

Mladić je, piše list, član bande Brothas, u četvrti Noerrebro, gdje je pucao na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ga.

'Zemlja je u stanju uzbune nakon terorističkog napada'

Policija nije bila objavila ime osumnjičenika prije iznošenja ovih informacija. 'Mladić je star 22 godine, rođen je u Danskoj, poznat je policiji zbog nekoliko prekršaja, među kojima i zbog neovlaštenog nošenja oružja i nasilnog ponašanja. Poznat joj je i zbog povezanosti s bandama delinkvenata', dodaje u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene