Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadač na danskog karikaturista Kurta Westergaarda bio je umiješan u planiranje terorističkog napada na američku državnu tajnicu Hillary Clinton u Keniji, piše u nedjelju časopis Politiken, ali je jedan danski diplomat ipak izrazio sumnju u taj napis.


Danski dnevnik Politiken koji se poziva na kenijske medije, kaže u svom internetskom izdanju da je od 'izvora obavještajnih služba' dobio potvrdu o umiješanosti mladog Somalijca u planiranje napada na američku državnu tajnicu u prigodi njezina posjeta Keniji u kolovozu prošle godine. Dvadesetosmogodišnji muškarac čiji identitet nije objavljen, ali živi u Danskoj, optužen je u subotu za pokušaj ubojstva autora kontroverznih karikatura proroka Muhameda. Po pisanju Politikena, još lani je bio uhićen u policijskoj operaciji u Keniji. Dnevnik ističe da se 'u kenijskim glasilima uhićenje 28-godišnjeg muškarca povezivalo s tim terorističkim planovima' protiv Hillary Clinton.

Danski veleposlanik u Nairobiju Bo Jensen, odgovarajući na pitanje danske agencije Ritzau, doveo je u pitanje pisanje Politikena, rekavši da muškarac nije bio uhićen u Keniji zbog planiranja terorističkog napada, već zato što 'mu isprave nisu bile uredne'. Kenijske vlasti nisu potvrdile da je neki stanovnik Danske umiješan u napad na Hillary Clinton, dodao je veleposlanik. 'Kenijske vlasti nisu nam nikada to potvrdile. To je tek priča za novine', kazao je.

Vezani članci Policija u lovu na napadače u Beču Terorist iz Beča stan opremio za okršaj s policijom: Složio bunker od namještaja i pripremio kutije s municijom Slika nije dostupna Napadač na karikaturista optužen za pokušaj ubojstva