Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu poznati motivi napada

Napadač došao na ulaz Pentagona i ranio dva policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prerano za utvrditi radi li se o napadu pojedinca ili je povezan s terorizmom.

Naoružani napadač koji je izazvao incident kod zgrade američkog Pentagona u predgrađu Washingtona, došao je do ulaza na kojem je sigurnosna kontrola, izvadio pištolj i počeo pucati ranivši dva policajca, rekao je načelnik policije novinarima. Ranjeni policajci imali su pancirne prsluke i nisu u životnoj opasnosti,  rekao je načelnik policije Pentagona Richard Keevill.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve

Naoružani napadač u bolnici je podlegao ranama koje je zadobio kada su policajci uzvratili vatru, izvijestili su američki mediji. Naoružani napadač koji je ranio dvojicu policajaca na ulazu u zgradu Pentagona, u predgrađu Washingtona, pri čemu je i sam teško ranjen, identificiran je kao 36-godišnji John Patrick Bedell iz Kalifornije, izvijestile su lokalne TV postaje.

 

'Osumnjičeni je došao na ulaz u Pentagon kod postaje podzemne željeznice oko 18:40 sati. Bio je miran i bez emocija, posegnuo je rukom u džep kaputa, izvadio pištolj i počeo pucati', rekao je Keevill na konferenciji za tisak.

Lokalna TV postaja NBC4 je izvijestila da je kod napadača pronađeno 25 spremnika streljiva, s kojima je namjeravao ući u zgradu Pentagona, američkog ministarstva obrane, u kojoj radi 23.000 ljudi.

Policijski izvori su kazali da je Bedell viđen na nadzornoj kameri kako razgovara s drugim muškarcem. Policija je tragala za tom drugom osobom, ne znajući je li ona umiješana u napad.

Rano za utvrditi radi li se o terorizmu

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost kazao je kako je prerano za utvrditi radi li se o napadu pojedinca ili je povezan s terorizmom. Predsjednik Barack Obama pratio je slučaj a obavještavao ga je FBI, rekao je pomoćnik glasnogovornika Bijele kuće Nicholas Shapiro.

Kazao je da su 'policajci brzo reagirali' te da je napadač 'kritično ranjen'.Na pitanje o oružju napadača i broju ispaljenih metaka, rekao je da ne može odgovoriti, navodeći samo da su policajci naoružani poluautomatskim pištoljima Glock 40. Također je odbio otkriti identitet napadača, rekavši samo kako se vjeruje da je 'američki državljanin'.

Svi ulazi u Pentagon, najveću uredsku zgradu na svijetu sa 600.000 četvornih metara prostora i 23.000 zaposlenih, zatvoreni su nakon incidenta kao i postaja podzemne željeznice. Oko 20 sati ulazi u zgradu ponovo su otvoreni, osim onog na kojem se dogodio incident, rekao je glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman.

Postaja podzemne željeznice ostala je zatvorena, a CNN je emitirao snimku ekipa snaga sigurnosti koje pretražuju njezin okoliš s automatskim puškama i opremom za noćno promatranje. Načelnik Keevill rekao je da osim policije Pentagona, u istrazi sudjeluje lokalna policija okruga Arlington, FBI i tajna služba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene