Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan dolazak na svijet

Namamili trudnicu u stan u Chicagu, ubili je i izvadili bebu iz nje: Dječačić čudom preživio i nakon šest tjedana samostalno diše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beba nasilno isječena iz utrobe svoje majke u travnju u Chicagu pomalo se oporavlja i skinuta je s aparata za disanje.

Yovani Lopez, sada dječačić star šest tjedana, odnedavno diše samostalno, bez pomoći bolničkih aparata. "Još je dug put i borba pred djetetom, ali beba se bori za opstanak", izjavio je novinarima odvjetnik obitelji ubijene 19-godišnje Marlen Ochoa-Lopez.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

"Beba je na intenzivnoj njezi s oštećenjem mozga", kazala je Julie Contreras iz Lige ujedinjenih Latinoamerikanaca, prenosi ABC7.

Yovanijeva majka brutalno je ubijena u travnju. 19-godišnjakinja je bila u posljednjem mjesecu trudnoće kad je dobila ponudu putem Facebooka da dođe po poklonjenu odjeću za bebe, piše Fox.

U stanu na jugozapadu grada dočekale su je 46-godišnja Clarisa Figueroa i njezina 24-godišnja kćer Desiree. Zadavile su Marlen kabelom, a onda je Clarisa iz njezina tijela isjekla bebu i nazvala hitnu pomoć.

Prijavila je da je tek rodila, ali da beba ne diše. Dječačić je prevezen u bolnicu. Liječnici su u prvom trenutku kazali da je dijete u teškom stanju te da nisu optimistični.

Bolnica nije obavijestila policiju

Obiteljski odvjetnik izjavio je da je obitelj zabrinuta zbog toga što se Clarisa duže vrijeme pretvarala da je dijete njezino, a da bolnica nije odmah obavijestila policiju o tome što se dogodilo.

Policija u Chicagu priopćila je da im iz bolnice nisu javili o pacijentici koja je tvrdila da je rodila, a ginekološkim pregledom utvrđeno je da nije ni bila trudna.

Tijelo Marlen Ochoa-Lopez pronađeno je odbačeno u kantu za smeće iza obiteljske kuće obitelji monstruma Figueroasa, nakon više od dva tjedna. Policiju je na trag o ubojicama navela obitelj Marlen Ochoa-Lopez, koja je otkrila njezin zadnji kontakt na Facebooku i sve prijavila policiji.

Šef policije u Chicagu Eddie Johnson kazao je da je javnost zgrožena brutalnim ubojstvom i načinom na koji je obitelj pokušala doći do djeteta 19-godišnjakinje. "Obitelj koja bi trebala slaviti dolazak djeteta u tuzi je zbog smrti majke", kazao je Johnson.

46-godišnja Clarisa Figueroa i njezina 24-godišnja kćer suočene su s optužbama za ubojstvo prvog stupnja, a Clarisin dečko, 40-godišnji Piotr Bobak, optužen je za prikrivanje ubojstva, priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene